دی ماه فصل امتحانات در مدارس و دانشگاهها می باشد. یکی از لوازم ضروری برای امتحان تعداد زیادی کاغذ است. در یکی از مدارس براساس آمار دانش آموزان محاسبه کردم تقریبا در هر فصل امتحان به طور متوسط بیش از ده بسته کاغذ مصرف می شود. مصرف کاغذ در ماههای عادی در مدارس و سایر اداره نیز بسیار زیاد است. اخیرا با افزایش حداقل ۳۰۰درصدی قیمت کاغذ مدارس و ادارات در تهیه آن با تنگنا مواجه شدهاند. این معضل وقتی بشنوید بر سر این کاغذها چه می آید بعد فاجعهباری به خود می گیرید.
مدارس براساس قانون فقط در اوراق امتحانات پایانی دوم را در یک مدت مشخصی به صورت بایگانی نگه می دارند. سایر اوراق از جمله همین برگههای استفاده شده در نوبت اول و سایر کارهای اداری در مدارس به دو صورت دفع می شوند: اکثر سوزانده می شوند! اگر کسی زیاد به تمیزی و بهداشت شهر اهمیت دهد یا آنها را در جایی رها می کند و یا همراه با سایر زبالهها شهری آنها را دفع می کند!
حال بیاید این اعداد و ارقام را در تعداد مدارس شهری مانند ایرانشهر یا اطراف ضرب کنید. فرض کنید در شهریور یا مهر همه مدارس شهر شروع کنند به سوختن کاغذهای باطله باقی مانده از امتحانات عمق فاجعه آیا قابل درک است؟ یا مدارس کاغذها را به عنوان زباله در شهر رها سازند و یا حتی خیلی اصول آنها را تحویل شهرداری دهند اما چه سود چون همه این کاغذها از بین خواهد رفت.
تفکیک و بازیافت زباله یکی از وظایف شهرداریها می باشد. متاسفانه در اکثر شهرهای استان سیستان وبلوچستان این طرحها اجرا نمی شود. مقدار زیادی از مواد قابل بازیافت همراه با زبالههایی مانند پلاستیک بدون کمترین دغدغهای برای بازیافت در اطراف شهر و روستاها بدون در نظرگرفتن اصول دفع می شوند.
پیشنهاد:
- مدارس محترم از سوزاندان اوراق باطله جدا خودداری فرمایید.
- حداقل سعی شود به شیوه اصولی و به صورت مجزا این گونه زبالهها دفع شوند.
- شهرداریهای شهرهای بزرگ با حمایت دولت مراکز بازیافت ایجاد کنند.
- شهرهای متوسط و حاشیه شهرهای بزرگتر با به وجود آمدن این گونه مراکز از این امکان استفاده کنند.
- مدارس و سیستم اداری سعی کنند بیش از پیش به سمت سیستم بیکاغذ (paperless) به پیش رود
- سازمانها و دوایر دولتی به خصوص شهرداریها در برنامههایشان مسایل زیست محیطی را مدنظر قرار دهند.
- و در آخر طبیعت را دوست داشته باشیم