بلوچستان

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۵ دیدگاه

  1. این مطلب از دید من بهترین (و البته نه کامل ترین) مطلب این سایت می باشد. حداقل از میان آنهایی که من خوانده ام. حتی از کلیدی ترین مباحثی است که در این مدت دوستان به آن پرداخته اند. هر چه داریم بیش تر پیش می رویم ضرورت طرح با صراحت این مسئله روشن می شود. افسوس که مطلب دیگری را شروع کرده ام و چند روزی هم احتمالا در سفر باشم . و الله با جدیت همراهی تان می کردم با ادامه این مبحث. البته اطلاعات من کم است. شما بهتر می توانید جمعش کنید. ادامه بدهید. کاش دوستان دیگر هم همراهی تان کنند.
    مشکل بزرگ این مطلب تمام شدن زود و بی هنگام ان است. همان اشکالی که در مظالب صدیق حسین زاده زیاد دیده می شوند. جمع بندی اش را بگذارید به عهده یاسر کرد که خبره “پایان نویسی” است. یا نوهان که به نظرم او نیز تا حد قابل توجهی اینگونه است. از امثال بنده توقعی نمی رود که مشوشیم و اهل خرابات و مغان. باشد تا که کی ذوقی به سرمان زند و همراهی کنیم.

  2. @رازگو بلوچ
    عجولیم هم من و مخاطبان احتمالا. سریال نویسی برای منی که صدها سودا در سر دارم کمی ناممکن است. البته چون بحث فرهنگ و زبان را در همین سایت مفصلا نوشته اگر دوباره همان ها را تکرار می کردم ممکن بود تکرار مکررات می بود.
    تذکر شما هم به جاست.

  3. درود بر مصطفی دانشور
    خیلی جالب است هنگامی که داشتم مطلب را می خواندم با خودم گفتم مصطفی زدی به هدف و با رازگو کاملا موافقم این مطلبت از بهترین موضوعات و کلیدی ترین هاست.برای خود من نیز مسئله هویت و درک صحیح از آن دغدغه اساسی شده و علاقه مندم راه های شناخت،درک و حفاظت از مباحث هویتی را پردازش کنم.

  4. با هویت ساختگی رضا میرپنج و تبلیغ ان مجال عرض اندامی برای دیگر ان نماننده .متاسفانه این هویت وارداتی در حال از بین بردن تاریخ و ارزشهای فرهنگی ماست

  5. سرزمین پهناور ما حیاتش به اتحادش است . این را تاریخ ثابت کرده است . ایران نامی است که توانسته خود را بر این سرزمین پهناور گسترش دهد و ایرانی ، شده است هویت ساکنانش . همه مردمان این سرزمین (چه ساکنین اولیه و چه آنها که بعدتر آمده اند) در طول تاریخ این هویت را پذیرفته اند . هرکس برای خودش تاریخی دارد از ایرانی بودن، چه بلوچ با سابقه چند هزار ساله سکونت در ایران و چه ترک افشاری که از دشت قبچاق به ایران آمده . و فرهنگ ایرانی البته یعنی فرهنگ همه این مردمان فرهنگ بلوچ ها ، فرهنگ اصفهانی و شیرازی ، فرهنگ کردهای خراسان همه و همه فرهنگ ایرانی است . صحبت از فرهنگ اصلی و خرده فرهنگ داستان صد ساله ای است که دستان استعمار را در پشت خود دارد . دستانی که از پس باستانشناسی تاریخی نو می سازد و هویت ایرانی را جعل می کند ، ایرج پاک و فریدون فرخ را به نام افسانه بودن کنار می نهد و کوروش و داریوش اقتدارگرا را به پیش می کشد تا بلوچ و کرد و آذربایجانی بیگانه شوند و حیات سرزمین ما که به اتحادش بسته است را از او بگیرد.