مدرک گرایی با نگاه اقتصادی – واکاوی پدیده مدرک طلبی در جامعه امروز ایران –
زمان دانشجوی یکی از کارهای مداوم و منظم خواندن روزنامههای اقتصادی بود. در روزهایی که برای کارهای شخصی به تهران می آمدیم خرید روزنامهی اقتصاد هرگز فراموش نمی شد. تا به حال یکی از دغدغههای روزمره مطالعه مطالب مربوط به اقتصاد و مسایل اقتصادی است. به عبارتی دیگر مشتری دایمی اخبار اقتصادی بوده و هستم.
روز گذشته دکتر حسین عبده تبریزی یکی از اساتید و صاحب نظران اقتصاد ایران در روزنامه دنیای اقتصاد درباره پدیده مدرکطلبی در جامعه ایران مطالبی را بیان کردهاند. این مطالب بخصوص از منظر اقتصاد و بازار کسب و کار قابل توجه است.
در ادامه خلاصهای از مقاله را برایتان می آورم:
- مدرکطلبی خوره جان جامعه ایرانی: داشتن مدرک به خودی خود چیزی را عوض نمی کند.
- گرایش به مدرک در جامعه ایرانی حاصل عدمتوجه به علت مدرکجویی است.
- اگر مدرک دانشگاهی برای پز دادن باشد کوچکترین فایدهای نخواهد داشت.
- کارها را به بسیاری از دکتراهایی دادند که بی شک کارشان را بلد نبودند.
- ضعف برخی دانشگاهها در تربیت دانشجویانی که هنوز هیچ حرفه و هنری را بلد نیستند.
- ضعف در آموزشهای ضمن خدمت یا کار که فرد را برای محیط واقعی کار آماده کند.
- ضعف عمومی و مفرط دانشجویان در آشنایی با زبان انگلیسی در حالی که ۹۰٪ کل مطالب به زبان علم، یعنی انگلیسی است.
- برای دستیابی به شغل غیرآموزشی و پژوهشی عمر خود را برای اخذ درجه دکترا تلف نکنید بلکه به جای آن مدارک حرفهای مربوط به کار خود را بگیرید.
- انسان جهان سومی سخت به ظاهر چسبیده و محتوا را رها کرده است. علاقه به مدرک بیانگر توجه به ظاهر و غفلت از ژرفا و مضمون آموزش عالی در جوامع جهانسومی است.
درود؛گل گفتی .در مملکتی زندگی می کنیم که شرافت و فضیلت های انسانی جای خود را به مدرک و جوانبِ ظاهری پوچ داده ،تهوع آور است آقا! دیگر از کسی نمی پرسند که چه می تواند بکند بلکه می پرسند چه مدرکی دارد و ….
سلام مصطفی جان سال نو را تبریک عرض می کنم .امیدوارم مثل همیشه پر انرژی و سرحال باشی. وب بسیار عالی و علمی داری تبریک عرض می کنم. به امید دیدار.
سلام وبت به درد لای جرز دیوار نمیخوره
خدا خیرت دهد که حرف دلت و حق رو گفتی.